Güncel Haberler

Pekmez Kilo Aldırır Mı? Pekmez Kilo Yapar Mı?

Pekmez şişmanlatır mı?

Sağlıklı bir besin olan pekmez, şeker oranı yüksektir ve sık sık ve büyük porsiyonlarda tüketilmesi halinde kilo alımına neden olabilir. Düzenli olarak pekmez tüketen kişilerin vücutlarında yağlanma görülebilir. Yüksek kalorili olmasının yanı sıra vitamin kaynağıdır ve sağlığın desteklenmesine yardımcı olur. Az miktarda pekmez tüketerek tatlı isteğinizi giderebilir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Pekmez şişmanlatır mı?

Pekmez, yemek pişirmede en çok kullanılan yiyeceklerden biridir ve beyaz, mor veya siyah üzümle hazırlanabilir. Üzüm pekmezi içerdiği şeker nedeniyle kilo aldırabilir ve sık tüketilmesi önerilmez. 100 gram üzüm pekmezinde 240 kalori bulunmaktadır. 1 çay kaşığı 20 kaloriye eşittir. Pekmez yüksek miktarda şeker içerdiğinden kilo aldırabilecek besinlerin başında gelir. Ancak kışın tüketilmesi ve az miktarda tüketilmesi kilo alımına neden olmaz.

Pekmezin besin değeri

1 yemek kaşığı pekmez toplamda 58 kalori içerir. 14,95 gram karbonhidrat, 7,4 gram sodyum ve 292 mg potasyum içerir. 1 yemek kaşığı pekmezde 41 mg kalsiyum ve 0,94 mg demir bulunur. 100 gram pekmezde 74 gram karbonhidrat, 37 mg sodyum ve 1464 mg potasyum bulunur.

Pekmez, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğu için sağlıklı bir gıda olarak kabul edilir. 100 gram üzüm pekmezinde toplam 290 kalori bulunmaktadır. 1 çay kaşığı üzüm pekmezi 41 kaloridir.

Pekmezin faydaları nelerdir?

Pekmezin insan vücuduna pek çok faydası bulunmaktadır. İnsanları zinde tutma ve enerjilerini artırma etkisine sahip olan pekmez aynı zamanda şeker kaynağı olarak da bilinmektedir. Pekmez hafızayı güçlendirir, enerji verir, kansızlığı iyileştirir, sakinleştirici özelliği vardır ve zekayı geliştiren özelliklere sahiptir.

Adet kramplarının iyileşmesine yardımcı olan pekmez aynı zamanda cilt sorunlarının azalmasına da yardımcı olur. Anne sütünün artmasına yardımcı olur, cinsel sağlığı güçlendirir, kas ağrılarını hafifletir ve boğaz ağrılarına iyi gelir.

Bronşit ve astım hastalarına rahatlama sağlayan pekmez, soğuk havalarda bağışıklık sistemini destekleyerek direnci güçlendiriyor. Antioksidan özelliği sayesinde serbest radikallerle savaşır ve romatizmal hastalıkların tedavisine yardımcı olur.

Her gün 1 yemek kaşığı tüketmeniz yeterli! Pekmezin bilinmeyen faydaları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking