Güncel Haberler

Memur ve emeklinin maaş zammı netleşiyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Böylece Kasım ayında enflasyon %3,28 oranında artarak yıllık bazda %61,98’e ulaştı.

Enflasyon verilerine göre 5 aylık TÜFE %33,64 oldu.

Beklenen maaş artış oranları SSK ve Bağkur emeklileri için yüzde 33,64, memur ve emekliler için ise yüzde 44,89 oldu.

Kasım ayı verilerinin açıklanmasıyla birlikte kamu çalışanları ve emeklilerin artış oranları şekillenmeye başladı. Toplu sözleşmeye göre memurlara Ocak ayında 6 aylık enflasyon farkıyla 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 15, 2024 yılının ikinci yarısında ise yüzde 10 zam verilecek.

Sosyal Güvenlik Baş Uzmanı İsa Karakaş, kamu çalışanlarının maaşları ve emekli maaşlarına yapılacak artışlara ilişkin TRT Haber’e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Gelen verilerin sürpriz olmadığını söyleyebiliriz. Temmuz ayında memurun cebinde %40,39 garanti edilmişti. Kasım ayı enflasyonu da açıklandı. Merkez Bankası ve Orta Vadeli Program’ın enflasyon tahmini yüzde 65 iken şu anda yüzde 62 hedefine ulaşılacağı görülüyor. Bu durumda yıl sonuna kadar SSK ve Bağkur emeklilerinin aksine memur ve emekli memurların toplu sözleşmelerinde yüzde 15 oranında artış olacak. Bunu dikkate aldığımızda yüzde 65’lik bir hedefle yüzde 50’ye yakın bir artış bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking