Güncel Haberler

Cezayir’den Filistin’e destek: Asla vazgeçmeyeceğiz – Son Dakika Dünya Haberleri

Cezayir'de 7 Eylül'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olan Cumhurbaşkanı Tebbun, ülkenin kuzeydoğusundaki Konstantin şehrinde düzenlenen programda taraftarlarıyla buluştu.

Tebbun burada yaptığı konuşmada, “Filistin davasından ve özellikle Gazze Şeridi'nden vazgeçmeyeceğiz. Mısır-Gazze sınırını bize açarlarsa bizim de yapacağımız bir şey var. Ordumuz hazır. “Sınır (Refah Kapısı) açılır açılmaz 20 gün içerisinde 3 hastane inşa edeceğiz.” dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaptığı soykırıma ve yıkıma dikkat çeken Tebbun, şunları söyledi: “Yüzlerce doktor göndereceğiz. “Siyonistlerin (İsrail) yok ettiği yerleri yeniden inşa edeceğiz.” dedi.

Tebbun, Filistin davasının sadece Filistinlilerin değil, Cezayirlilerin de meselesi olduğunu vurguladı. “Filistin ve Cezayir mesafe olarak uzak ama kalp olarak yakın. “Nekbe döneminde (1948) sömürge yönetimi altında olmamıza rağmen Siyonistlerle savaştık, şehitler verdik.” dedi.

Tebbun, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yürüttüğü savaşın bir iç savaş olmadığını ve korkunç bir katliam gerçekleştirdiğini vurguladı. “Filistinlileri yok ederek Filistin davasını yok etmeyi amaçlıyorlar. Ancak bunu asla kabul etmeyeceğiz.” dedi.

Cezayir Anayasa Mahkemesi, 1 Ağustos'ta, 1 Ağustos'ta yapılacak seçimler için bağımsız aday Abdülmecid Tebbun, Sosyalist Güçler Hareketi'nden (FFS) Yusuf Uşiş ve Barış Toplumu Hareketi'nden (MSP) Abdulaali Hassani Şerif'in adaylıklarının kesinleştiğini duyurdu. 7 Eylül. .

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş