Güncel Haberler

Hamas: Şifa Hastanesi’nin yönetiminde taraf değiliz

Hamas, İsrailli yetkililerin ve ordu sözcüsünün açıklamalarına Telegram sayfasında yayınlanan yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

Açıklamada, İsrail ordu sözcüsünün “Nazi ordusunun sözcüsü” olarak nitelendirildiği ve işgal güçlerinin her gün yalan uydurduğu iddia edildi. Bunlardan biri de “Hamas hareketinin İsrail’in teklifini reddettiği” suçlamasıydı. Şifa hastanesinin yönetimine yakıt sağlamak için.” Açıklamada bu suçlamaya yanıt olarak şu ifadelere yer verildi:

Hamas hareketi Şifa hastanesinin yönetimine katılmıyor. Karar alma mekanizmasında herhangi bir varlık yok. Hastanenin teknik ve idari işleri tamamen Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yönetimine bağlı.


Şifa Hastanesi, işgal güçlerinin hastaneye sadece 300 litre akaryakıt sağlama teklifinin, kuşatma altındaki insanların, sağlık ekiplerinin, yeni doğan bebeklerin, çocukların ve elektriği, gıdası olmayan hastaneye sığındıkları hastaların acı ve işkencelerini hafife almak anlamına geldiğini ortaya çıkardı. veya su. Söz konusu yakıt miktarı jeneratörleri yarım saatten fazla çalıştırmaya yetmiyor. İşgal güçleri bu teklifle akaryakıt, su ve ilaçların girişini engelleyerek, hastanelere saldırarak, sağlık personelini öldürerek, hastaların hayatını tehlikeye atarak, makyaj yapmak gibi düşük maliyetli bir reklam kampanyası yürüterek insanlık dışı suçlarını gizlemeye çalışıyor. kadınlar. onların çirkin yüzü.

Açıklamada, Birleşmiş Milletlere ve uluslararası topluma acilen Gazze Şeridi’ne hastane yakıtı pompalanması ve İsrail yönetiminin uluslararası hukuka yönelik korkunç ihlallerinin durdurulması yönündeki çağrımızı yinelediğimizin altı çiziliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber