Güncel Haberler

Usta senarist ve oyuncu Suphi Tekniker hayatını kaybetti – Son Dakika Hayat Haberleri

Oyunculuk yeteneğinin yanı sıra yazarlığı da güçlü olan Tekniker, Yeşilçam'ın birçok filminde de senaristlik yapmış ve hayatına birçok başarı katarken hafızalarımızda da unutulmaz bir yer edinmeyi başarmıştır.

Belediye Tiyatroları, Teknisyenin ölüm haberini şu sözlerle duyurdu:

“Suphi Tekniker ustamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Kurucumuz Muhsin Ertuğrul'un teşvikiyle 1960 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda Kral Lear adlı oyunda figüran olarak sahneye çıkmış, daha sonra başta başrol oynadığı filmler olmak üzere pek çok filmde tiyatroda oynadığı başrollerle sahnedeki başarısını kanıtlamıştır. Tiyatro ve sinemada senarist ve oyuncu olarak sanatsal yolunu başarıyla sürdüren Şener Şen, Kemal Sunal ve İlyas Tekniker gibi ustalar bir röportajında ​​şunları söyledi: “Şehir tiyatrosu benim neşemdir. . Eğer yeniden doğsaydım yine şehir tiyatrolarına gelirdim ve aynı hayatı yaşamak isterdim. “Oyuncu olmak istiyorum” dedi.

İstanbul Şehir Tiyatroları Ailesi olarak Suphi Tekniker'e sonsuz yolculuğunda veda ederken, ustamıza Allah'tan rahmet, ailesine, sanat camiamıza, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.”

SUPHI TEKNİKER KİMDİR?

Suphi Tekniker, 10 Ocak 1940'ta Mersin'de doğdu. Mersin Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü'nden mezun oldu. 1957 yılında amatör oyuncu olarak tiyatroya girdi. Daha sonra İstanbul'daki tiyatrolarda çalıştı.

Senaryosunu 1960 yılında Erdoğan Tünaş yazdı; Orhan Günşiray, Fatma Girik ve Suphi Kaner'in de rol aldığı “Cici Kâtibem” filmiyle oyunculuğa başladı. 1975'ten itibaren birçok filmin senaryosunu yazdı. Rol aldığı filmlerdeki temiz yüzeyle anılıyor. Ana roller; Hülya Koçyiğit'in Hülya Koçyiğit'le birlikte rol aldığı Şoför filminde “kayınbiraderi”, “Talihsiz Yavrum” filminde “Şoför Reşat”, Tatlı Dillim filminde “basketbolcu”, Tarkan Gümüş'te “Tulga” Eyer filmi, Vukuat Var'da “Ramazan Aldatan Güllü”, Cici Katibem'de “foto muhabiri”dir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber