Güncel Haberler

Türkiye bağlantılı bağış soruşturması altında bulunan New York Belediye başkanına yeni suçlama

Cinsel saldırı davası, New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın, FBI ajanlarının telefonlara el koyduğu ve kampanya bağışçılarını araştırdığı 2021 kampanyasına ilişkin bir soruşturmayla mücadele ettiği dönemde ortaya çıktı.

REKLAM

Türk şirketlerine yapılan bağışlar nedeniyle soruşturma altında olan New York Belediye Başkanı Eric Adams, 1993 yılında bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyor.

Üç sayfalık dosyada iddia edilen saldırının ayrıntıları yer almıyor.

Ancak şikayette Adams’ın yanı sıra New York Polis Departmanı Transit Bürosu ve New York Polis Departmanı Muhafızlar Birliği de sanık olarak gösteriliyor.

Dilekçede, davacının 1993 yılında “her ikisi de New York Şehri’nde çalışırken” Adams tarafından saldırıya uğradığı iddia ediliyor.

New York City’den bir sözcü, Belediye Başkanı Adams’ın kendisini suçlayan kişiyle tanıştığını hatırlamadığını söyleyerek iddiaları “şiddetle reddettiğini” söyledi.

Sözcü ayrıca şunları söyledi: “Başkan Adams bu kişinin kim olduğunu bilmiyor. Tanışmışlarsa da hatırlamıyor. Ancak asla başka bir kişiye fiziksel zarar verecek bir şey yapmaz. Bu suçlamayı kesinlikle reddediyor.” dedi.

İddiada duruşma ve 5 milyon dolar tazminat talep ediliyor.

Dava Manhattan’daki Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde açıldı.

İsmi açıklanmayan kadının avukatı medyanın yorum taleplerine yanıt vermedi.

Demokrat Parti üyesi olan Adams, siyasete girmeden önce New York Polis Departmanında üst düzey bir polis memuruydu.

New York belediye başkanı olmadan önce, New York eyaleti senatörü ve Brooklyn ilçesinin belediye başkanıydı.

Şikayet, cinsel tacizle suçlanan ünlülere karşı dava açılmasına izin veren özel bir uygulama olan New York Yetişkin Mağdurlar Yasası kapsamında yapıldı.

Yasa, eski Başkan Donald Trump, hip-hop kralı Sean Combs ve komedyen ve aktör Russell Brand’e yönelik şikayetler de dahil olmak üzere 2.500’den fazla davaya yol açtı.

Cinsel saldırı davası, Eric Adams’ın 2021 kampanyasıyla ilgili bir soruşturmayla mücadele ettiği, FBI’ın telefonlara el koyduğu ve kampanya bağışçıları aradığı bir dönemde ortaya çıktı.

Söz konusu soruşturma, FBI’ın aralarında bazı Türk şirketlerinin de bulunduğu bağış limitini aşan kampanya yardımlarını incelemesini kapsıyor.

Benzer şekilde New York Times ve New York Post gazeteleri, soruşturmanın bir kısmının Eric Adams’ın 2021’de diplomatik tesisleri barındıracak 35 katlı bir gökdelenin açılması için Türk hükümetine şehir onayı almasına “uygunsuz” bir şekilde yardım etmeye çalışıp çalışmadığını incelemeyi içerdiğini bildirdi.

FBI soruşturmasıyla ilgili soruları yanıtsız bırakan Adams, yanlış bir şey yapmadığını savunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking