Güncel Haberler

Trump suikasta uğradığı bölgede yeniden miting düzenledi

Destekçileri, Trump'ı miting alanında Amerikan bayrakları, sloganlar, şapkalar ve “Amerika'yı Yeniden Büyük Hale Getirin” yazılı tişörtlerle karşıladı.

Mitingde Trump'a başkan yardımcısı adayı JD Vance ve Amerikalı milyarder işadamı Elon Musk eşlik etti.

“Korkunç canavar başarılı olamadı”

“Neredeydik?” Konuşmasına başlayan Trump, buraya basit bir mesaj vermek için geldiğini belirterek, “Biz daha güçlüyüz, daha onurluyuz ve birlik içinde kazanmaya çok daha yakınız” dedi. dedi.

“Tanrı beni korkunç keskin nişancı canavarından korudu ve o başarısız oldu” diyen Trump, “12 hafta önce hepimiz Amerika için kurşun yedik” dedi. dedi.

Muhaliflerinin kendisiyle birçok alanda mücadele ettiğini öne süren Trump, “Belki de beni öldürmeye çalışanlar onlardır.” dedi.

“Birlikte kazanacağız” mesajı veren Trump, ABD'nin “akıllı bir başkanı” olmadığı takdirde iç ve dış tehditlerin sorun yaratacağını, “iç tehdidin Rusya, Kuzey Kore ve Çin'den daha tehlikeli olduğunu” savundu.

Pek çok “tehlikeli kişiyi” sınır dışı edeceklerini belirten Trump, ülkeye gelen göçmenlerin bir kısmının çok tehlikeli, bir kısmının ise “deli” olduğunu söyledi.

Miting alanında bir kişinin hastalandığı kaydedilirken, Trump konuşmasını durdurarak ilk yardımın tamamlanmasını bekledi.

Elon Musk'u sahneye davet eden Trump, Musk'ın “ifade özgürlüğünü koruduğunu” açıkladı.

“Trump kazanmazsa bu son seçim olabilir”

Ancak Musk, bir tarafta merdiven çıkamayan bir başkanın bulunduğunu, diğer tarafta ise “yüzünden kan damlarken mücadeleye devam ettiğini” söyledi.

Amerika'nın “cesurların evi” olduğuna dikkat çeken Musk, “Seni kimin temsil etmesini istiyorsun?” diye sordu. soruyu sordu.

Musk, 2024 seçimlerinin ABD tarihinin en önemli seçimlerinden biri olduğunu ve Demokratların ifade özgürlüğünü yok etmeye çalıştığını savundu.

Demokrasiyi korumak için Trump'ın kazanması gerektiğini vurgulayan Musk, “Herkes kayıt olmalı ve oy vermeli. Aksi halde bu son seçim olabilir.” değerlendirmesini yaptı.

“Trump demokrasi için kurşun yedi”

Burada yaptığı konuşmada Vance, 13 Temmuz'u hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek şöyle konuştu: “En kötüsünden korkuyorduk ama Başkan Trump yumruğunu kaldırıp 'mücadeleye devam' deyince her şeyin yolunda olduğunu anladık. Burada yaşananlar gerçek bir mucizeydi. ” dedi.

“Kimse bizi durduramayacak” diyen Vance, şunları ekledi: “Harris, demokrasiye yönelik tehdit hakkında konuşmaya ne hakkın var? Donald Trump demokrasi için kurşun yedi. Sen ne yaptın?” soruyu sordu.

Gösteride, Trump'a düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden itfaiyeci Corey Comperatore ile olayda yaralanan James Copenhaver ve David Dutch da bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı.

Trump'a suikast girişimi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz mitinginde kürsüden destekçilerine hitap ederken silahlı saldırıya uğradı. Gösteride bulunan 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. ABD gizli servisleri saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak nitelendirdi ve yapılan incelemenin ardından girişimi gerçekleştiren ve olay yerinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.

Saldırı sırasında gösteriye katılan itfaiyeci Corey Comperatore hayatını kaybederken, James Copenhaver ve David Dutch da yaralandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking