Güncel Haberler

Trans bireyi öldüren 16 yaşındaki iki genç ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

İngiltere’de geçen yıl bir trans kişiyi öldüren 16 yaşındaki iki kişi ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

REKLAM

Her ikisi de 16 yaşında olan Scarlett Jenkinson ve Eddie Ratcliffe, geçen yıl Şubat ayında İngiltere’nin kuzeybatısındaki Warrington’da planlı bir saldırıda transseksüel Brianna Ghey’i öldürmüştü.

Ghey saldırıya uğradı ve başından, boynundan, sırtından ve göğsünden 28 kez bıçaklandı. Cesedi parkta köpeklerini gezdiren insanlar tarafından bulundu.

İngiliz yargıç Amanda Yip genç katillere şunları söyledi: “İkiniz de sadistçe planlanmış bir cinayete karıştınız.”

İngiltere mahkemelerinde 18 yaşın altındaki çocukların kimlikleri genellikle gizli tutuluyor. Ancak olayın ciddiyeti göz önüne alındığında gençlerin isimlerinin açıklanmasına karar verildi.

Yip, Jenkinson’ın “birincil motivasyonunun” öldürme arzusu olduğunu ancak ikilinin kısmen Ghey’nin transseksüel kimliği tarafından da motive edildiğini söyledi.

Hakim, serbest bırakılmadan önce Jenkinson’un en az 22 yıl, Ratcliffe’nin ise en az 20 yıl hapis yatması gerektiğine karar verdi.

Hakim, “Tehlike oluşturmaya devam ederseniz, asgari süreden çok daha uzun bir süre hapis cezasına çarptırılırsınız ve asla tahliye edilmeyebilirsiniz” uyarısında bulundu.

İngiltere’nin trans hakları konusunda Avrupa’nın gerisinde kaldığına dikkat çekiliyor. Transseksüel Avrupa (TGEU) tarafından Ekim ayında yayınlanan bir rapor, İngiliz hükümetinin trans karşıtı tepkilerinde önemli bir artış olduğunu bildirdi.

Başbakan Rishi Sunak, trans bireylerle alay etmekle suçlanıyor ve hükümeti, eşcinsel ve transseksüel dönüşüm uygulamalarını yasaklama planlarını ilerletmeye hazırlanıyor.

Bazı yasa yapıcılar, özellikle transgender dönüşüm uygulamalarına yönelik genel bir yasağın, cinsiyet kimlikleriyle mücadele eden çocuklara danışmanlık yapan ebeveynleri veya öğretmenleri istemeden de olsa suç sayabileceği yönündeki endişelerini dile getiriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking