Güncel Haberler

Ticaret Bakanlığı ve YÖK arasında “İhracat Akademisi İş Birliği Protokolü” imzalandı

Bakanlıkta düzenlenen törende konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye'nin her geçen gün ticaret, sanayi ve teknoloji alanlarında önemli ilerlemeler kaydettiğini, ülke olarak çıtayı daha da yükseltmenin herkesin ortak hedefi olduğunun altını çizdi.

Dünyadaki rekabetçi ve yenilikçi ortama ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğunu belirten Özvar, YÖK'ün bu noktada Türk yükseköğretim sistemine ve üniversitelere önemli bir sorumluluk düştüğünün bilincinde olduğunu söyledi.

“İhracat sektörüne önemli katkı sağlayacaklar”

İmzalanan protokolün, ülkenin eğitim ve ekonomi alanındaki vizyonunun daha da ileriye taşınmasına katkı sağlayacağına inandığını belirten Özvar, şöyle konuştu: “Protokolün temel amacı, dünyamızın sahip olduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesidir. İş ihtiyaçlarının karşılanması ve bu kaynağın ülkemize özellikle ihracat alanında katma değer sağlamasının sağlanması için eğitilecek gençlerimiz kendi işini kurmak zorunda kalacak.” “Sektörde faaliyet gösteren firmalara yerleşip çalışarak ihracat sektörüne önemli katkı sağlayacaklar” diye konuştu.

Özvar, küresel ticaret arenasında rekabetin her geçen gün arttığı bir dönemde yaşadığımızı, bu rekabette başarılı olmanın yolunun iyi eğitimli, alanında uzman, yenilikçi düşünmeyi bilen yeni nesiller yetiştirmekten geçtiğini kaydetti. , çevreye duyarlıdırlar, üretkendirler ve küresel trendleri takip edebilirler.

Özvar, üniversiteler ve sektörler arasında köprüler kurmanın, gençleri bu yarışa hazırlamanın, yaşam boyu öğrenme felsefesi çerçevesinde mezunlara ve çalışanlara çağın gerektirdiği beceri ve yeterlilikleri kazandırmanın öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, şöyle devam etti:

“İmzaladığımız protokolün en somut sonuçlarından biri İhracat Akademisi'nin oluşturulması olacak. Akademinin danışma kurulunda Ticaret Bakanlığı ve YÖK tarafından oluşturulan üyelerin yanı sıra üniversitelerimizden uzman akademisyenler ve sektör uzmanlarından da yer alacak. İhracatla ilgili konularda çalışan meslek mensuplarının ve sivil toplum kuruluşlarının “Bu konuda katılımı, kapsayıcılığı ve çeşitliliği destekleyen bir danışma kurulu ortaya çıkacak.”

“İş dünyasına hızla uyum sağlama fırsatı bulacaklar”

Akademinin üniversite ve sanayi işbirliğiyle çalıştığını, gençlerin ve mezunların ihracat alanında uzmanlaşmasını sağlayacak eğitim programları sunacağını kaydeden Özvar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu programlar sadece teorik bilgilerle sınırlı kalmayacak, pratik uygulamalarla da desteklenecektir. Dolayısıyla öğrencilerimiz, dış ticarette faaliyet gösteren deneyimli işadamları, mezun olduktan sonra iş dünyasına hızlı bir şekilde uyum sağlama fırsatına sahip olacaklar. ve uluslararası pazarlar bu sektöre ilgi gösteriyor “Gençleri bir araya getirecek bu paylaşım platformu aynı zamanda öğrencilerimize ve mezunlarımıza yeni ortamlarla tanışma ve iş yapma fırsatı da sunacak.”

Protokolün ülkenin ihracat potansiyelini artırma hedefleriyle doğrudan bağlantılı olduğunu vurgulayan Özvar, bunun ihracatın artırılmasına, ekonominin güçlenmesine, refah seviyesinin yükseltilmesine ve dünya pazarlarında verimliliğin artırılmasına önemli katkı sağlayacağını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu