Güncel Haberler

Spor yazarları Pendikspor – Fenerbahçe maçını yorumladı: ‘Sıklet farkı’

F.BahçePendikspor deplasmanından 5-0 galibiyetle döndü. Spor yazarları maçın golünü attı.

Spor yazarlarının yorumları şöyle:

Hilmi Türkay: “F.Bahçe yoluna kararlı adımlarla devam ediyor. Pendik galibiyetiyle kadrosuna bir başarı daha ekledi. Helal olsun İsmail Kartal’a bir kez daha. Takımı hem Avrupa’da hem de şampiyonada dengede tutmak kolay değil ‘Mücadele hakkında çok yorum yapmak gerekiyor. Ağırlık farkı.’ Ağır takım kazandı. F.Bahçe’nin taraftarına verdiği en güzel asırlık hediyedir. Bu çok şey ifade ediyor. Gecenin adamı şüphesiz 3 gol atan 37 yaşındaki Edin Dzeko’ydu.”Cumhuriyet)

“DENGEYİ BOZAN ADAM”

Uğur Meleke: “24 Eylül akşamı oynanan Alanya-Fenerbahçe maçında 0-0’lık skoru sağlayan kaleye topu atan isim İsmail’di. Bu kez de 8 Ekim’de Kasımpaşa deplasmanında F.Bahçe deplasmanına çıktı ve maçta Dzeko’ya İsmail asist yaptı. “Dengeyi bozan ilk gol. İkinci dakikada Dzeko penaltı öncesi konuştu. Geçişi yapan oydu. Geçtiğimiz hafta Hatay ile oynanan karşılaşmada F.Bahçe, İsmail’in kazandığı topla Szymanski ile 0-0 öne geçti. Dün gelenek bozulmadı, İsmail yine dengeyi bozdu: 30’da İsmail kontra baskıyla topu kazandı. Sonuç olarak Samuel bir gol attı. İsmail’in ön hat oyuncusu değil 6 numara olduğunu düşünürsek bu üst üste katkıların daha da anlam kazandığını düşünüyorum. 30. dakikada Pendik’in oyundan çıkmasıyla İsmail’in kazandığı top yine dengeleri bozan etken oldu. “İsmail’in yanı sıra ikişer gol atan Ferdi-Szymanski ve forvet Dzeko’yu da anmak lazım.” (Özgürlük)

Ömer Üründül: “Haftalardır hem gazete köşelerimde hem de TRT’deki programlarımda Fred ve Tadic’in fiziksel olarak gerilediğini sürekli dile getiriyordum. Ayrıca Tadic’in belli bir metrekarede üstün kalitesiyle oynadığını da yazdım. Fred’i tanıyordum. Daha önce F.Bahçe’de çok az çalıştım, söyledim, bu konuda ciddi eleştiriler aldım, ama bir kez daha haklı çıktım, 6. dakikada Fred kasıklarına tekme attı, İsmail Kartal’ın oyuncuları dinlendirmek yerine idmanlara konsantre olması gerekiyor. Dün akşamki bu kadar kolay bir maçta 3 sakat oyuncunun yer alması kesinlikle kabul edilemez.” (Sabah)

“NEDEN KONFERANS LİGİNİ KAZANMIYOR?”

Engin Verel: “Geçmiş yıllarda kazandığı maçlarda bile çok acı çeken bir F.Bahçe vardı. Şimdi tüm gücüyle kazanan bir F.Bahçe var. En büyük pay ve katkı şüphesiz teknik direktör İsmail Kartal’ındır. Gol attığı Dzeko 3 gol attı ve takıma liderlik etti. Burada Tadic’i de vurgulamak lazım. Her iki oyuncu da sahada oyun zekası ve puan üreten merkezler olarak çalışıyor. Önümüzdeki hafta F.Bahçe güçlü rakiplerinden Trabzonspor’u konuk edecek. Şüphesiz Trabzonspor’un durumu ne olursa olsun, Bu maçlarda farklı bir atmosfer var: “Böyle anlarda sakatlıklara rağmen geniş bir kadroya sahip olmak çok değerli” F.Bahçe’nin.(Akşam)

Tamam Derelioğlu: “Fenerbahçe’de de bu akşam şanssız anlar yaşandı. Maçın başında Fred sakatlandı ve oyundan çıktı. Devre arasında Becao da oyundan alındı. Bence riske atılmadı. Bir de Fener’in başarısı var. Teknik direktör F.Bahçe’nin teknik direktörü Mesela Batshuayi ligde oynamıyor, Avrupa’da oynuyor. Bu da takımda bir denge sağlandığı anlamına geliyor. “Bunu başaran teknik direktör İsmail Kartal’dır. F.Bahçe’nin geniş bir kadrosu var. Neden bu takımla Konferans Ligi’ni kazanmasın ki? F.Bahçe maçı çok rahat çözdü. İsmail Kartal takımda iyi bir denge kurdu. Herkes ne yapacağını biliyor.” (Gibi)

“ASIMETRİK MÜCADELE”

İlker Yağcıoğlu: “Fenerbahçe’nin çok zorlanmadan, temposunu artırmadan maçı kazandığını söyleyebilirim. 19 maçta 19 galibiyet almak inanılmaz bir başarı. Teknik Direktör İsmail’i hem bu galibiyet serisinden hem de oynadığı oyundan dolayı tebrik etmek herkesin görevidir. ” oynadı. Kamuoyunda “Fenerbahçe’nin daha zor olduğu” belirtiliyor. ‘Rakiplerle oynamadı’ diye bir görüş var ama ben rakipten çok Fenerbahce’nin oyununun önemli olduğunu düşünüyorum. Ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun bu takımın kolay yenileceğini düşünmüyorum. Teknik Direktör İsmail Kartal’ı hem oynadığı karşılaşmadan hem de galibiyet serisinden dolayı tebrik etmek gerekir. (Gibi)

Ercan Güven: “Fenerbahçe’de rakip Pendikspor’da sorun yoktu. Szymanski’nin asistiyle Dzeko’nun attığı 3. gol, açıkçası “atılmaması imkansız” bir goldü. 7 dakika sonra Dzeko’dan bir gol daha geldi. 87. dakikada oyuna yeni giren Dzeko da Savunmada derin bir duruş sergiliyor: “Futbol oynarsan gol atar. Sonuç 19 üzerinden 19. Ligde 10 üzerinden 10… Yükselen rekor. Teşekkürler Pendikspor! Dürüst olmak gerekirse, rekabetçi, ahlaki ve hukuki “asimetrik mücadele” de tatsız.” (Milliyet)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking