Güncel Haberler

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “İsrail’in Hamas’a yönelik kullandığı yöntemler kabul edilemez”

Lavrov, BRICS dışişleri bakanlarının Rusya'nın Nizhny Novgorod kentindeki toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

BRICS temsilcilerinin, ABD ve müttefiklerinin izlediği ticaret korumacılığı politikasının bencil ve yıkıcı olduğunu, adil çok kutuplu bir dünya düzeninin kurulmasının önemine dikkat çektiklerini ve mevcut yönetim sisteminin reforme edilmesinden yana olduklarını kaydetti. Lavrov, küresel ölçekte BRICS'e katılmak isteyen ülke sayısının 30'a yaklaştığını söyledi.

“Gazze'deki durum trajik”

Gazze Şeridi'ndeki duruma değinen Lavrov, bu durumun “trajik” olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“İsrail'in Hamas'a karşı uyguladığı yöntemler kabul edilemez. Gazze'de 37 bin Filistinli öldü. Yarıdan fazlası kadın ve çocuklardan oluşuyor. 100 bine yakın insan da yaralandı. Bu elbette kabul edilemez. Bu operasyonun derhal durdurulması gerekiyor. Ateşkes Yangın çıkarılmalı ve ciddi insani sorunlara yol açmalıdır.” “Acil bir çözüm bulunmasını destekliyoruz. İsrail ve komşu ülkelerle barış içinde var olabilecek bir Filistin devletinin kurulmasına ilişkin Birleşmiş Milletler kararının kesintisiz ve gecikmeksizin uygulanması gerekiyor.”

Bazı dış güçlerin Gazze için plan yaptığına dikkat çeken Lavrov, bunun Filistinliler olmadan yapıldığını söyledi.

Lavrov, “Filistinliler hâlâ parçalanmış durumda ve çeşitli dış sponsorlara bağımlı durumda. Gerekli sonuca ulaşmayı amaçlayan müzakerelerde yalnızca birleşik bir Filistin ortak olabilir. Filistinliler bölündüğü sürece başarıya ulaşmaları pek mümkün değil.” dedi. dedi.

“Rusya ile İran arasında işbirliği anlaşması henüz imzalanmadı”

Bakan Lavrov, Rusya ile İran arasındaki işbirliği anlaşmasına da değinerek, “Şu an için bu anlaşma imzalanamıyor. Metni kabul edilmiş olmasına rağmen bu anlaşma henüz imzalanmadı. Bu anlaşmanın Cumhurbaşkanlarının imzasına sunulması için İran'ın olması gerekiyor. Anlaşmanın kapsadığı konularla ilgili bazı hukuki prosedürleri yürütüyoruz. Bu henüz yapılmadı.” ” dedi.

BRICS toplantısı kapsamında İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri ile görüştüğünü belirten Lavrov, Bakıri'nin ilgili anlaşmaya katıldığını doğruladığını söyledi.

ABD nükleer savaşı kışkırtmaya çalışıyor

ABD'nin nükleer savaş kışkırtmaya çalıştığını belirten Lavrov, şunları kaydetti: “Onlar (Amerikalılar), eğer nükleer bir savaş kışkırtırlarsa, bundan her zaman olduğu gibi yalnızca Avrupa'nın zarar göreceğinden ve bundan fayda sağlayacağından eminler. Durum bu. ABD politikasını belirleyenlerin ve Ukrayna'yı yönetenlerin.” Felsefe, zihniyet.” dedi.

Ukrayna konusunda Batı'yla bazı görüşmeler yaptıklarını ve bunu kamuoyuna açıklamadıklarını kaydeden Lavrov, “Batı'da hiç kimse Ukrayna yönetiminin Nazi ve Rus düşmanı etkisini görmek istemiyor ve Ukrayna yönetiminin geri getirilmesi gerektiğini vurguladı. iktidara.” Hukuk alanı.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber