Güncel Haberler

Polonya Ukrayna’dan gelen tüm tahıl ürünleri için kalite kontrolü yapacak

Polonya Tarım Bakan Yardımcısı Michal Kolodziejczak, ülkesinin Ukrayna’dan gelen tüm tahıl ürünlerine kalite kontrolü uygulamayı planladığını söyledi.

REKLAM

Kolodziejczak, devlet haber ajansı PAP’a, ihraç edilen ve ambargo uygulanan tüm tahıl sevkiyatlarının denetlenmesini talep edeceğini söyledi.

Polonyalı bakan yardımcısı, “Bu tahıllar Almanya’ya ulaştığında ve inceleme sonrasında kalitesiz olduğu tespit edildiğinde, bunların yüzde 99’u Ukrayna’ya değil Avrupa tahılı olarak Polonya’ya dönüyor” dedi.

Bu açıklama, Polonyalı çiftçilerin Ukrayna’dan ucuz tahıl ürünleri verilmesi de dahil olmak üzere ülke çapında protestolara devam ettiği bir dönemde geldi.

Polonyalı çiftçiler, AB tarım politikalarını ve hükümet desteğinin eksikliğini protesto etmek için Cuma gününden bu yana ülke çapında düzenledikleri gösterilere ek olarak, Ukrayna’ya giden yollarda ve sınır geçişlerinde barikatlar kuruyorlar.

Polonya’nın yeni Avrupa yanlısı hükümetinin temsilcileri yaptıkları açıklamalarda, ülkedeki çiftçilerin karşılaştığı zorlukları anladıklarını ve Rusya işgali altındaki Ukrayna’ya yardım sağlarken Polonyalı çiftçilerin çıkarlarının ikinci plana atılamayacağını garanti ediyorlar.

Fransa, Belçika, Portekiz, Yunanistan, İspanya ve Almanya’daki çiftçiler bir aydır AB’nin iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik tedbirlerinin kendilerine getirdiği kısıtlamaları, artan maliyetleri ve yurt dışından gelen tarım ürünlerine yönelik haksız rekabeti protesto ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking