Güncel Haberler

Lezzetli fırında palamut nasıl hazırlanır? Nefis fırında palamut tarifi… – Son Dakika Gurme Haberleri

Fırında palamut, lezzetli ve sağlıklı bir balık yemeği arayanlar için ideal bir seçenektir. Özellikle palamutun tam mevsiminde olduğu sonbahar aylarında bu tarif sofralarınıza sağlık ve lezzet getirecek. Fırında palamut, fazla yağ içermeyen hafif bir yemek olmasının yanı sıra, omega-3 yağ asitleri açısından da zengin olması nedeniyle kalp sağlığına da faydalıdır. Kuyu, Lezzetli fırında palamut nasıl hazırlanır? İş yerinde, Nefis fırında palamut tarifi…

PİŞİRİLMİŞ Meşe Palamudu TARİFİ

Malzemeler:

2 adet orta boy palamut

2 büyük soğan

3-4 diş sarımsak

2 domates

2 yeşil biber

1 limon

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı biber

1 çay kaşığı kekik

1/2 bardak su

Maydanoz (isteğe bağlı)

Pişmiş meşe palamudu NASIL YAPILIR

İlk adım olarak meşe palamutlarını dikkatlice temizleyin ve dilimleyin.

Balıkları dilimledikten sonra geniş bir kaseye alıp tuz, karabiber, kekik ve pul biberi ekleyin.

Zeytinyağını balığın üzerine dökün ve baharatların her iki tarafa da iyice nüfuz etmesini sağlayacak şekilde karıştırın.

En az 15-20 dakika bu şekilde marine etmeye bırakın.

Bu arada soğanı halkalar halinde doğrayın ve sarımsakları ince ince dilimleyin.

Domatesleri ve yeşil biberleri ince dilimler halinde kesin.

Ayrıca limonu yuvarlak dilimler halinde hazırlayın.

Fırın tepsisini zeytinyağıyla hafifçe yağlayın ve doğranmış soğan halkalarını fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerine dilimlenmiş sarımsak serpin.

Marine edilmiş palamut dilimlerini soğanların üzerine dizin.

Balıkların üzerine domates, biber ve limon dilimleri serpin.

Balığın üzerine yarım bardak su dökün ve tavayı önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına yerleştirin.

Balıklar altın rengini alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Palamut çok çabuk pişen bir balık olduğu için pişirme işleminin çok uzun sürmemesine dikkat edin; aksi takdirde balıklar kuruyabilir.

Fırından çıkan meşe palamutlarını dikkatlice servis tabağına dizin.

İsteğe göre üzerine ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

Dilerseniz taze yeşil salata ya da fırında patates gibi garnitürlerin yanında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking Casibom