Güncel Haberler

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'dan inanılmaz karar! Sel felaketinden sonra birçok memuru idam etti

Temmuz ayında füze denemeleriyle ünlü Kuzey Kore'de feci bir sel yaşandı. Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği sel sırasında Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un çok sayıda hükümet yetkilisini infaz ettiği iddia edildi.

TAŞKININ ÖLÜMÜ AĞIR OLDU

Güney Koreli Chosun TV'ye dayanan Amerikan haber sitesi Bloomberg'e göre, Kuzey Kore'deki sel ağır hasara yol açtı.

Haberlere göre, Kuzey Kore hükümeti, Temmuz ayı sonunda ülkenin kuzeyinde meydana gelen sel felaketinde çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinin ardından çok sayıda hükümet yetkilisini idam etti.

Güney Kore'deki Chosun TV'nin kimliği belirsiz bir Güney Koreli hükümet yetkilisine dayandırdığı bir rapora göre, geçen ay selden etkilenen bölgede 20 ila 30 arasında bölgesel hükümet yetkilisi öldürüldü.

Kanal, yıkıcı selin Jagang eyaletinin en çok etkilenen bölgesinde birkaç bin kişinin ölümüne yol açmış olabileceğini söyledi.

YORUM YAPMAYI REDDEDİYOR

Güney Kore ulusal istihbarat teşkilatından bir sözcü, telefonla yaptığı açıklamada, gelişmelerle ilgili bilgi aldıktan sonra durumu yakından izlediklerini söyledi.

2

Kuzey Kore ile ilişkileri yöneten Güney Kore Birleşme Bakanlığı konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

SORUMLULARIN CEZALANDIRILACAĞINI BELİRTTİ

Kim Jong Un, Temmuz ayı sonlarında yapılan acil parti toplantısında, görevlerini “ciddi şekilde ihmal eden” ve dolayısıyla ölümlerden sorumlu olanları kalıcı olarak cezalandıracağını söyledi.

Kuzey Kore'nin propaganda aygıtı, felaketten sonra kurtarma çalışmalarını denetleyen Kim'in fotoğraflarını dağıttı, ancak herhangi bir ölüm bildirmedi.

3

4.100 EV HASAR GÖRDÜ

Kuzey Kore devlet medyasına göre şiddetli yağmurlar yaklaşık 4.100 eve zarar verdi, yolları ve demiryolu bağlantılarını yok etti.

Şiddetli yağmurlar, Çin'e köprüyle bağlanan bir ticaret merkezi olan Sinuiju şehrinde ve yakındaki Uiju ilçesinde yaklaşık 3.000 hektarlık tarım arazisini yok etti.

Kore Merkezi Haber Ajansı yaklaşık 5.000 kişinin kurtarıldığını söyledi.

4

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom