Güncel Haberler

Kilo vermek için bunları da yapmışlar! Tarihte kilo vermek için denenen en korkunç teknikler

Kilo vermek her insanın sağlıklı bir birey olması için ihtiyaç duyduğu bir şeydir. Modern çağda pek çok zayıflama yöntemi geliştirilmiş olsa da bu girişimler insan sağlığını olumsuz yönde etkilememektedir. Peki tarihteki eski zayıflama yöntemleri nelerdi? İşte, Tarihin en korkunç zayıflama yöntemleri…

Bakmak

Kilo kaybı günün gündemiydi ve Ata Demirer suçlamalara yanıt verdi

Çarşamba'nın eşi Hınkır Munkur... Anadolu'nun korkulan kötü karakterleri

1. VİKTORYALILAR canlı tenyalar yerdi

Tenyalar sisteminize girdikten sonra kilo almanızı veya ihtiyacınız olan besinleri almanızı çok zorlaştırabilirler. Viktorya döneminde bu parazitin fazla kilolardan kurtulmanın mükemmel yolu olduğu düşünülüyordu ancak yöntem son derece basitti. Öncelikle tenya kistini yuttunuz ve onun içinizde büyümesini beklediniz. Tenya yeterince büyüdüğünde kilo vermeye başlayacaksınız. Ancak eninde sonunda anti-parazit hapları alarak veya bir doktorun boğazınıza metal bir alet sokmasına izin vererek bu solucandan kurtulmalısınız.

2-Günlük Lavman Yapın

John Harvey Kellogg belki de en çok mısır gevreğini icat etmesiyle tanınır, ancak aynı zamanda sağlık ve kilo verme hakkında da birçok fikri vardı. Kellogg’un en dikkate değer tedavisi, bağırsaktaki floranın büyümesini teşvik etmek için günlük yoğurt lavmanlarını savunmasıydı.

3- HİNTLİLER SADECE GÜNEŞ IŞIĞI VE HAVA İLE YAŞARLAR

Breatharianism, bir kişinin yemeksiz yaşayabileceğine inanma fikridir. Kökeni bazı Budist ve Hindu inançlarından kaynaklanmaktadır ancak son zamanlarda kilo verme aracı olarak da kullanılmaya başlanmıştır. Bu zayıflama yöntemi yemek yerine sadece güneş ışığı ve havayla yaşayabileceğinizi söylüyor.

Kilo vermenin bu manevi yöntemi oldukça tehlikelidir. Besin eksikliğiniz olduğunda susuz kalmanız kolaydır ve metabolizmanız zarar görür. Adına ne eklerseniz ekleyin, bu yöntem kasıtlı aç bırakmadır. İnsanlar bu diyeti deneyerek hayatlarını bile kaybetmişlerdir.

4-VICTORIA KENDİNİ ARSENİK İLE ZEHİRLENDİRDİ

Arsenik çok ölümcül bir madde olmasına rağmen 19. yüzyılda zayıflamaya yardımcı olarak da kullanılmıştır. Arsenik içeren haplar ve diğer “ilaçlar”ın, metabolizmanızı hızlandırarak kalorileri normalden daha hızlı yakmanızı sağlayacak şekilde reklamı yapılıyordu. Bunun yerine oldukça ciddi arsenik zehirlenmesi riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

5- YİYECEĞİ ÇİĞNEYİN VE TÜKÜRÜN

Horace Fletcher 1900’lü yıllarda diyet meraklısıydı ve kilo vermenin en iyi yolunun yemeğinizi çok çiğnemek olduğuna inanıyordu. Bu ona “Büyük Çiğneyen” lakabını kazandırdı. Bu tekniğin temel konsepti, yemek yemek yerine yemeğinizi çiğnemeniz, tadını çıkarmanız ve ardından yemeği tükürmenizdir. Bu aslında vücudunuza herhangi bir yiyecek koymadığınız anlamına gelir, dolayısıyla kilo almayacaksınız. Elbette yiyecek alamamak aynı zamanda besin alamamak anlamına da gelir; bu da çeşitli sistemlerinizin düzgün çalışması için ihtiyaç duydukları şeyleri alamayacağı anlamına gelir. Bu yöntem uzun zamandır ortalıkta dolaşıyor ve bazen bugün hala kullanılıyor.

6-SİGARA İÇMENİN KİLO VERDİĞİNE İNANIYORLAR

1920’lerde Lucky Strike ve diğer sigara şirketleri, sigaranın kilo vermenize yardımcı olacağını iddia eden reklamlar yayınlamaya başladı. Bunun daha fazla kadını sigara içmeye ikna edebileceğini düşündüler. Sigara içmek iştahı bastırabilir ancak bu alışkanlık kanser ve diğer hastalık riskini artırır. Sigara içerken yaşanan kilo kaybı da geçici olabilir. Sigarayı bırakmanın yaygın bir yan etkisi kilo alımıdır.

7-SABUNLA YIKANARAK YAĞLARIN AZALTILMASI

1920’lerde kadınlar basit bir banyoyla fazla kilolarından kurtulabileceklerine inanmaya başladılar. La-Mar zayıflama sabunu, bileklerinizdeki yağları yok etmeyi, gıdıyı ortadan kaldırmayı ve hatta büyük göğüslerin boyutunu azaltmayı vaat ediyor. Bu iddiaların tümü aslında kilo verme konusunda hiçbir deneyimi olmayan bir kimyager tarafından desteklendi. Kısa sürede başka marka zayıflama sabunları da ortaya çıktı. Kulağa hoş geliyorsa, gerçekten öyle. Bu sabunların hiçbiri aslında işe yaramadı ve müşteriler kendilerini lekesiz buldular, ancak hiçbir şekilde daha ince de değillerdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking