Güncel Haberler

Kadim Dostlar Platformu, İBB Başkan adayı Kurum’a destek vereceğini duyurdu

Üsküdar’da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önünde düzenlenen basın açıklamasına Milli Görüş hareketi platformu üyeleri katıldı.

Platform Başkanı Sucuoğlu, eski başbakanlardan ve Milli Görüş hareketinin liderlerinden Necmettin Erbakan’ın mirasını korumak için bir araya geldiklerini söyledi.

Erbakan’ın öncülüğünde 1969 yılında başlayan Milli Görüş hareketinin 55 yıldır ilkeli duruşuyla güçlü Türkiye ve birleşik İslam dünyası için mücadele ettiğini belirten Sucuoğlu, şöyle konuştu: “Bu dönemde Milli Görüş pek çok şey yaptı. inancımız ve milli çıkarlarımız doğrultusunda siyasi birlikler kurmuş, ümmet ve millet yararına birçok katkılarda bulunmuştur.” Bu çalışmaların sonucunda Milli Görüş halkımızın teveccühünü kazanarak Recep Tayyip Erdoğan’ı büyükşehir olarak atadı.İstanbul Belediye Başkanı 1994 yılında şöyle demişti: “İstanbul emin ellerde.” Yıllar sonra devir değişti, hükümetler değişti ama Milli Görüş hâlâ ülkemizin en değerli parçası. “Bir görüş olma özelliğini taşımaya devam ediyor.” dedi.

Sucuoğlu, 31 Mart’ta vereceği oylarla yolsuzluğun ve beceriksizliğin önlenmesi, Türkiye’nin lider ülke olması yolunda adımlar atacağını söyledi.

Türkiye’yi bölmeyi bekleyen güçlere karşı çıkacaklarını vurgulayan Sucuoğlu, şöyle konuştu:

“Ülkemizin güneyinde terör devleti kurmak isteyenlerin paniğini ve bu seçimde Sayın Cumhurbaşkanımızın yenilgiye uğraması için gösterdikleri büyük çabayı siz de takip ediyorsunuz. Biz de bu komplo ve planların farkındayız. Ülkemizin bekası ve daha güçlü bir Türkiye için yola çıktık. Bu nedenle ‘Kadim Dostlar Milli Vizyon’ grubu olarak 31 Mart’ta büyükşehirlerde AK Parti’ye, özellikle İstanbul’da Sayın Murat Kurum’a destek verme kararı aldık. “

“Bizans torunlarının başarısını sağlamaya çalışıyorlar”

Yeniden Refah Partisi kurucu yönetim kurulu üyesi Mahmut Altunsoy, Milli Görüş’ün kimsenin tekelinde olmadığını ve 31 Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olacağını söyledi.

AA-20240329-34128032-34128030-KADIM_DOSTLAR_PLATFORMU_IBB_BASKAN_ADAYI_KURUMA_DESTEK_VERECEGINI_DUYURDU

Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın Ayasofya’yla ilgili sözlerini aktaran Altunsoy, şöyle devam etti:

“Bir gün Ayasofya’da ne zaman ezan okunup ibadete açılsa, bilmelisiniz ki, milli vizyon hakimdir. Şimdi 100 yıllık planları teker teker altüst ettiğimiz bu noktada, onlar da yıkılıyor.” Birilerinin gemisine binip Müslümanları bölmeye, bölmeye çalışıyorlar, gayri meşru ilişkiler içinde olanların, Bizans’ın torunlarının varisi olmaya çalışıyorlar.” “Milli Görüş mensupları yok edilmedikçe asla başarıya ulaşamayacaklarını bilmeliler.”

Basın açıklamasına eski bakanlar İdris Güllüce ve Teoman Rıza Güneri, 73 Kurtuluş Kuşağı Akıncıları grubunun genel koordinatörü Ahmet Tanrıverdi, AK Parti eski Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Ümraniye eski belediye başkanı Mehmet Bingöl ve bazı STK temsilcileri katıldı.

Yerel seçimler 2024
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Yer: Şırnak!  Çığ böyle geldiYer: Şırnak! Çığ böyle geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sandık mesajıCumhurbaşkanı Erdoğan’ın sandık mesajı
Hakan Bayrakçı, İstanbul anketi sonrası aldığı tepkileri paylaştıHakan Bayrakçı, İstanbul anketi sonrası aldığı tepkileri paylaştı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking