Güncel Haberler

İran Devrim Muhafızları Ordusu üyesi General Musavi Şam yakınlarında İsrail saldırısında öldürüldü

İran Devrim Muhafızları, misilleme yapacağını ve İsrail’in, Tuğgeneral rütbesindeki Razi Musavi’yi öldürmenin bedelini ödeyeceğini söyledi.

REKLAM

İran Devrim Muhafızları’ndan General Razi Musavi, İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam yakınlarında düzenlediği hava saldırısında öldürüldü.

Musavi’nin öldürülmesi, İran devletinin desteklediği kuruluşlar tarafından kamuoyuna “çığır açan bir gelişme” olarak duyuruldu.

İran devlet ajansı IRNA, “Devrim Muhafızları’nın Suriye’deki en kıdemli danışmanlarından General Razi Musavi, birkaç saat önce Siyonist rejimin Şam’ın güneyindeki Seyyide Zeyneb bölgesinde gerçekleştirdiği saldırıda öldürülmüştü” dedi. bildirdi.

Suriye ile İran arasındaki askeri ittifakın koordinasyonundan sorumlu kişinin Razi Musavi olduğu kaydedildi.

İran devlet televizyonu da Razi Musavi’nin öldürüldüğünü duyurmak için düzenli haber yayınını kesintiye uğrattı ve Musavi’yi Suriye’deki Devrim Muhafızları’nın en eski danışmanlarından biri olarak nitelendirdi.

Bu arada öldürülen İranlı generalin, ABD’nin 2020’de Irak’a düzenlediği saldırıda öldürülen İranlı general Kasım Süleymani’nin yakın arkadaşı olduğu iddia edildi.

Axios haber sitesi, İsrailli bir yetkiliye dayandırarak, İsrail ordusunun saldırıya karşı Tahran’dan olası bir tepkiye hazırlandığını duyurdu.

Ancak İsrail, Suriye ve Lübnan gibi ülkelerde gerçekleştirilen İran bağlantılı saldırılara ilişkin herhangi bir değerlendirme sunmuyor.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İran Devrim Muhafızları, misillemede bulunacağını ve İsrail’in, Tuğgeneral rütbesindeki Musavi’yi öldürmenin bedelini ödeyeceğini söyledi.

Devlet televizyonunda yayınlanan açıklamada, “Hiç şüphesiz gaspçı ve gaddar Siyonist rejim bu suçun bedelini ödeyecektir” denildi.

Konuyla ilgili açıklama İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’den geldi. Reisi İsrail’in bedelini ödeyeceğini söyledi.

Tahran, Beşar Esad liderliğindeki Şam yönetiminin en güçlü destekçisi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking