Güncel Haberler

İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a çağrı! Gündem olacak sözler: Tarih ve saat verdi

CHP’nin İstanbul adayı, mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Zeytinburnu belediye başkan adayı Onur Soytürk ile birlikte Zeytinburnu’nda halk toplantısı düzenledi. İmamoğlu, Kurum’un şu sözleriyle başlayan tartışmada rakibine yanıt verdi: “Gazze’nin mazlum halkı 31 Mart’ta sevinecek.”

“Allah ıslah etsin”

2019 yerel seçim sürecinde çok konuşulan “Esenyurt düşerse Mekke düşer” sözüne değinen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Böyle bir söz söylesem yemin ederim bu milletin huzuruna çıkamam. Bu yüz mü, deri mi anlamıyorum. Nasıl bir yüzleri var anlamıyorum. Esenyurt düşerse… Bakın sözlere bakın, sözlerin ağırlığına bakın, ne oluyor efendim, Mekke düşecek, Allah ıslah etsin, Mekke’nin Esenyurt’la ne alakası var, millete nifak ekecekler, sömürmeye bırakacaklar. milletin masum inancı… Bin yolda her defasında bana kızgın bakıyorlar.

“ALICI ADAYI ÇOK DENGELİ…”

Şimdi Mekke-Esenyurt meselesini alet ettiler, sanki işe yarıyormuş gibi, bu çaylak aday dayanamadı ve dün bir açıklama yaptı. Ne var efendim? Şu sözlere bakın, eğer Allah’ınızı seviyorsanız; “31 Mart’ta Gazze’nin mazlum halkı sevinecektir.” “İstanbul Büyükşehir Belediyesi kazanırsa Gazze’ye yardım edeceğim” dedi. Nereye saklarsanız oraya sığar. Bir; Ey Allah’ın adamı, ey güzel adam. Sana ne söylüyorum? Peki başka ne söyleyebilirim? Allah seni ve aileni bağışlasın. Git ailenle yaşa. Ama sen bu şehri tanımıyorsun. Bu şehrin insanlarının nasıl olduğunu bilmiyorsunuz. Bu ifadeden ne anlıyorum biliyor musunuz? Gerçekte kendisi bunun farkında değildir. Burada hükümeti eleştiriyor. Yani büyük Türkiye Cumhuriyeti Gazze’ye yardım edemedi. Geldiğinde bunu yapacak. Çaylak aday o kadar dengesiz ki, aramızda farkında olmadan Erdoğan’ı eleştiriyor.

KURUMLARA ÇAĞRI! TARİH VE SAAT VERDİ

İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırısı başladığında o gün hemen yönetim ekibimizle görüştük. Teklifimizi İBB Meclisine sunduk. Gazze’ye yardım kararı aldık. Bölgeye yardım sağlamak zordur. O nedenle AFAD bu süreci sadece ülkemiz adına planlıyor. Sonunda izin aldık ve hazırlıklarımızı tamamladık. 2 gün içinde yardımlarınız milletimiz adına Gazze’ye gidecek. Buradan değerli adaya yeni bir davet yapıyorum. Bu davet karşısında başım dönüyor ama sizleri 5 Mart Salı günü saat 11.30’da Sultangazi tesislerimizdeki lojistik kampına davet ediyorum. Haydi, İstanbul halkından Gazze’ye hep birlikte yardım gönderelim. Utanma, gel.”

“İLK ADAY İÇİN YAPILACAK BİR ŞEY YOK”

İmamoğlu, dün ortak yayınla ilgili olarak, Murat Kurum’un “Ortak yayında ne konuşacağız? Projeleri konuşamayız, İstanbul’u tanımıyor, daveti samimi bulmuyorum” sözlerini hatırlattı. “Acemi, cumhurbaşkanı, ilk kez aday olan, yapacak bir şey yok. Söylenecek fazla bir şey yok.” Onun dışında verdiği cevaplar zaten biraz düşük düzeyde, ona cevap vermek istemiyorum” dedi.

31 MART SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ TÜM HABERLERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Almanya da Rusya-Ukrayna savaşına katılıyor mu?  Olaf Scholz şaşırtıcı açıklamanın ardından sessizliğini bozduAlmanya da Rusya-Ukrayna savaşına katılıyor mu? Olaf Scholz şaşırtıcı açıklamanın ardından sessizliğini bozdu
Kirayı almaya geldi acı gerçek ortaya çıktı!  66 yaşında bir adam...Kirayı almaya geldi acı gerçek ortaya çıktı! 66 yaşında bir adam…
Korkunç anlar!  Alevler 2 metre yüksekliğe ulaştıKorkunç anlar! Alevler 2 metre yüksekliğe ulaştı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking