Güncel Haberler

Hizbullah’ın açıklaması sonrasından ABD’den Lübnan’a uyarı: ‘Yaşanacak yıkım hayal bile edilemez’

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, “Hizbullah veya diğer aktörlerin” İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalardan faydalanmaması gerektiği konusunda uyardı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü tarafından AA’ya yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın bugünkü konuşmasına atıfta bulunularak, Gazze’de çatışmaların genişlemesinin istenmediği belirtildi.

“Hizbullah liderinin bugünkü konuşmasının farkındayız. Tartışmalara girmeyeceğiz. ABD, Hamas’ın İsrail’e getirdiği çatışmanın tırmanmasını veya genişlemesini istemiyor. Biz ve ortaklarımız açık konuştuk: Hizbullah ve diğer aktörler” Notta, “Devlet olsun ya da olmasın, süregelen çatışmadan yararlanmaya çalışmamalılar” ifadesi yer alıyor. ifadeler kullanıldı.

Açıklama şu ifadelerle devam etti:

“Bu, İsrail ile Lübnan arasında 2006’dakinden daha kanlı bir savaşa dönüşme potansiyeli taşıyor. ABD, bu çatışmanın Lübnan’a yayılmasını istemiyor. Lübnan ve halkının uğrayacağı olası yıkım hayal edilemez ve (bu savaş) ) önlenebilir.”

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, bugün paylaştığı video konferans konuşmasında, Lübnan-İsrail sınırında şu ana kadar yaşananlarla (çatışmalarla) yetinmeyeceklerini söyledi.

Nasrallah, “Bazıları benden savaşa gideceğimizi söylememi bekliyor. Lübnan cephesi olarak 8 Ekim’den bu yana zaten savaştayız ve tatmin olmayacağız” dedi. Şu ifadeleri kullandı:

aa

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler: Kılıçdaroğlu’ndan sert sözler: “Seçime sırtımda hançerlerle gitmek zorunda kaldım”
Dünyada 100 binde 3 sıklıkta görülen kansere yakalandı!Dünyada 100 binde 3 sıklıkta görülen kansere yakalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'ya çok sert sözler!  Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Netanyahu’ya çok sert sözler! “İptal ettik, çöpe attık”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking