Güncel Haberler

Gazze’deki hükümet: İsrail’in sınır kapılarını kapatması kıtlık kabusunu geri getirdi

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, “İsrail'in Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarını kapatmaya başlamasıyla birlikte, kıtlık kabusu Gazze ve kuzey bölgelerini bir kez daha tehdit etmeye geri döndü.” ifadeler kullanıldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a düzenlediği kara saldırılarıyla on binlerce insanın şehri terk etmeye başladığı, Gazze Şeridi'nin orta ve güney şehirlerindeki gıda güvenliği krizinin giderek ciddileştiği iddia edildi.

ABD'nin Gazze Şeridi'nde inşa ettiği limana değinilerek, insani yardım ulaştırmanın en kolay ve etkili yolunun kara sınır kapıları olduğu vurgulandı.

Açıklamada İsrail'i “askerlerini Refah sınırından çekmeye” davet ediyor ve uluslararası toplumdan Gazze Şeridi halkını açlıktan kurtarmak için “çok geç olmadan acilen müdahale etmesi” isteniyor.

7 Mayıs'ta İsrail Refah'a kara saldırısı başlattı

İsrail ordusu 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması gerektiği uyarısında bulundu.

Daha sonra 7 Mayıs'ta İsrail ordusu Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı düzenleyerek Mısır sınırının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurdu.

İsrail güvenlik kabinesi, 10 Mayıs'ta Refah şehrine yönelik kara saldırılarının “alanını genişletme” kararını da onayladı.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında en az 15 bin 103'ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 35 bin 303 Filistinli öldürüldü, 79 bin 261 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber