Güncel Haberler

Ege Akersoy hakkında karar verildi!

1 Ocak sabahı Fatih’te düzenlenen “Şehitlere Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” mitingine katılan İsmail Aydemir, elinde Kelime Tevhid bayrağıyla yürüdü. Ege Akersoy, Haliç metrosu yakınında tesadüfen karşılaştığı Aydemir’e, “Sen Türk değil misin?” diye sordu. Bununla birlikte ona yumruk attı. Gözaltına alınan Akersoy, tutuklanarak cezaevine gönderildi ve 17 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili olarak Akersoy hakkında iki suçtan toplam 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

KARAR VERİLDİ

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü duruşmaya tutuksuz sanık Ege Akersoy ve müşteki İsmail Aydemir katılmazken; Tarafların avukatları da hazır bulundu.

Şikâyetçinin avukatı Deniz Alp İmamoğlu, şunları söyledi: “Sanığın sanık suçunu işlediği ve eylemi sürdürdüğü kamera kayıtlarından anlaşılmaktadır. Cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi. Sanık avukatı Ali Öztürk ise şunları söyledi: “Karşı taraf dedi ki: ‘Bu seni ne ilgilendiriyor?’ Bununla birlikte, yaralanma meydana gelir. “Sen Arap aşığısın” demenin bir hakareti yok. “Dahası, kamuoyunun nefret ve düşmanlığa teşvik suçu işlenmedi,” dedi ve cümlelerin, kasıtlı zarar suçu ve nefret ve düşmanlığa karşı kamuoyunun suçu için beraat için cümlelerinin uygulanmasını istedi. nefret ve düşmanlığa.

O SUÇTAN BERAAT ETTİ

Mahkeme, sanık Ege Akersoy’u eylemin suç teşkil etmediği gerekçesiyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan beraat ettirirken, 2 bin lira adli para cezası vererek hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar verdi. “Kasten yaralama” suçundan TL.

“ÜZGÜNÜM” DEDİ

İlk duruşmada hazır bulunan Ege Akersoy, savunmasında şunları söyledi: “31 Aralık’ta arkadaşımın yanında kaldım. Sabah Kadıköy’den Karaköy’e feribotla geldim. Şikayetçi İsmail Aydemir’i Haliç Metrosu yakınlarında gördüm.” Üzerinde Arapça yazılı yeşil bir bayrak tutuyordu. Suudi Arabistan bayrağı olabileceğini düşündüm. Bu olay yaşandı.” Ben bu bayrağın Türkiye’de dolaşmasından rahatsız oldum çünkü oynanması gereken Galatasaray-Fenerbahçe maçında ülkemizin kurucu liderinin adının anılmasından ve milli marşımızın söylenmesinden rahatsız oldular. Suudi Arabistan’da da 12 askerimiz şehit olduğu için ülkemizde sadece Türk bayrağının dalgalanması gerektiğini düşündüm. O gün tesadüftü. Şikayetçinin yanına gittim ve “Türk değil misin? Şu anda hassas bir dönemden geçiyoruz, şehitlerimiz varken Türk bayrağını taşımak daha doğru.” dedi ki: “Bu ne anlama geliyor?” Umurunda mı? İstediğim bayrağı taşıyabilirim.” Daha sonra yanıma yaklaştığında bana vuracağını düşündüm ve kendimi korumak için ona bir kez yumruk attım. Onu attım, pişman oldum. “Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum” dedi.

“ŞİKAYET EDİYORUM”

Şikayetçi İsmail Aydemir, ifadesinde şunları söyledi: “Gösteriye gittim, döndüğümde sanıkla karşılaştım. Olay anında oldu. Bana şunu sordu: ‘Burası Türkiye, sen Arap sevdalısı mısın, Arapları mı savunuyorsun? kültür?’ “Aramızda hiçbir konuşma olmadı, belki tek kelimeyle karşılık verdim, sonra birden yüzüme yumruk attılar. O yumrukla yere düştüm, ardından çevredekiler müdahale etti. Şikayetçiyim” dedi.

Kaynak: DHABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Murat Kurum'u kızdıran soru: Murat Kurum’u kızdıran soru: “Daha çok insan ölünce sevinecek misiniz?”
O ilçede matematik değişti! "CHP, DEM partisini ikna edemezse kaybedebilir"O ilçede matematik değişti! “CHP, DEM partisini ikna edemezse kaybedebilir”
Kağıt peçetelerden çıktılar!Kağıt peçetelerden çıktılar!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber