Güncel Haberler

Cumhuriyet Kadınları Sergisi Goethe-Institut Ankara’da!

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği İle ilgili, Türkiye Cumhuriyeti Kuruluşunun yüzüncü yılı anısına, Müge Cengizkan ve Ali Cengizkan tarafından düzenlendi “Cumhuriyetçi Kadınlar Sahneye Çıkıyor!” Adlı sergi 5 Aralık 2023 – 4 Şubat 2024 tarihler arasında Goethe-Institut Ankara’da ziyaretçilere açık olacak.

Sergio, Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 90. yılı anısına düzenleniyor. Sergi, Cumhuriyet döneminde bilim, sanat ve siyaset alanında önemli rol oynayan Alman ve Türk kadınlarının üç temsilcisini bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Ayrıca sergi kapsamında bir panel de düzenlenecek. panelde Profesör. Dr. Feride Acar Görmek Profesör. Dr. Senem TimuroğluTürkiye’de kadın haklarının mevcut durumu ve kadın hakları mücadelesinin Osmanlı’dan günümüze gelişimi üzerine konuşmalar yapacak.

Almanya ve Türkiye’nin erken cumhuriyet dönemlerinin önde gelen kadın figürlerini bir araya getiren sergi, kadınların toplumda ve çalışma hayatında nasıl ön plana çıktığını, dönemin zorluklarına nasıl göğüs gerdiğini ve mücadele ettiğini ziyaretçilere aktarmayı amaçlıyor. Bu öne çıkan kadınlar arasında arkeolog Halet Çambel, mimar ve restoratör Mualla Eyüboğlu Anhegger, tiyatro sanatçısı ve ressam Semiha Berksoy, Alman çocuk doktoru Erna Eckstein Schlossmann, bilişim uzmanı Marianne Laqueur ve Avusturyalı mimar Margarete Schütte Lihotzky. mevcut.

Sergio, Goethe-Institut Ankara, 5 Aralık 2023 – 4 Şubat 2024 yılında ziyaretçilere açık olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking