Güncel Haberler

Çin ile ABD savaşın eşiğinde: Çinli liderin ‘Tayvan’ı alacağız’ açıklaması sonrası ABD harekete geçti!

NBC News’in haberine göre Çin Devlet Başkanı Xi, Biden’a Pekin’in Tayvan’ı Çin anakarasıyla yeniden birleştireceğini açıkça ifade etti ancak zamanlaması henüz belirlenmedi.

AMERİKAN SENATÖRLERİ GÖREVE ALINDI

Çin lideri Xi’nin Biden’a Tayvan’ı seçmenin şiddet yoluyla değil, barışçıl yöntemlerle sağlanacağını söylediği iddia edildi. Üç yetkilinin açıklamalarına dayanan raporda, Xi’nin 2025 veya 2027’de Tayvan’ı fethetmeyi planladığı belirtildi.

Toplantının ardından Çinli yetkililerden yapılan açıklamalarda Biden’ın Tayvan’ın Çin’le birleşme hedefini desteklediği öğrenilirken, bir basın açıklamasıyla Tayvan’ın bağımsızlığını desteklemediğini açıklama talebinin Beyaz Saray tarafından reddedildiği öğrenildi.

ver4

Olayın ardından Cumhuriyetçi ve Demokrat kanattan senatörler müdahale etti. Senatör Lindsey Graham, “Bildirilen bu hikaye rahatsız edicinin de ötesinde” dedi.

Graham ayrıca şunları söyledi: “Demokratik ve Cumhuriyetçi Senatörlerle hızlı bir şekilde iki şey yapmak için çalışacağım. Birincisi, Tayvan için sağlam bir savunma yapısı oluşturmak ve ikincisi, eğer Tayvan’a karşı hamle yapılırsa Çin’e dayatılacak cehennemden istila öncesi yaptırımlar getirmek. Tayvan’ı ele geçir.” ” dedi.

xi2

ÇİN’İN TAYVAN’A SALDIRACAĞI AÇIKLANDI

Geçen yılki Çin Komünist Partisi Kongresi’nde Xi, Çin’in dış destekle bağımsızlığını ilan etmesi halinde Tayvan’a askeri olarak saldıracağını açıkça belirtmişti.

Çin lideri, güç kullanma tehdidinin “yalnızca dış güçlerin ve Tayvan’ın bağımsızlığını isteyen bazı ayrılıkçıların müdahalesini hedeflediğini” söylemişti.

1 ver

Çin ekonomisinin büyüklüğünü 2035 yılına kadar iki katına çıkarmayı hedef olarak belirleyen Xi, “Ekonomik kalkınmayı temel misyonumuz olarak sürdürmeye devam etmeliyiz.” dedi.

Bazı uzmanlar, Çin’in bağımsızlık ilan etmemesi durumunda Tayvan’a saldıracağına inanmıyor çünkü askeri bir çatışma muhtemelen Pekin’in ekonomik hedeflerine ulaşmasını engelleyecek.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Yaşlı adamı demir sopayla öldüresiye dövdü! "Yaşlı adamı demir sopayla öldüresiye dövdü! “Bana yine tecavüz edeceğini düşündüm”
Can Atalay'dan Anayasa Mahkemesi kararı!  Hak ihlali...Can Atalay’dan Anayasa Mahkemesi kararı! Hak ihlali…
Sokak hayvanları valilikten çıkıyorSokak hayvanları valilikten çıkıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking