Güncel Haberler

Bolu’da ormanlara girişler yasaklandı – Son Dakika Haberleri

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu'da orman yangınlarının son yıllarda arttığını, geçen yıl yaklaşık 400 dönüm orman alanının yandığını, bu yıl da yangınları önlemek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Alınan kararla 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri ​​arasında ormana girişin yasaklandığını belirten Kılıç, şöyle konuştu: “Vatandaşların yaz döneminde piknik ihtiyacını karşılamak için ormanlık alanlardaki yerleri belirledik. Onlar da ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. buraya ihtiyacı var.” dedi.

Bu tarihlerdeki pikniklerdeki Kilülç, Gölcüb, Abant ve Yedigöller gibi turistik yerlerde sadece piknik tüpleri ile organize edilebileceğini ve yangınlara, özellikle de kara yangınlarına neden olabilecek eylemlerin yasaklandığını belirtmek, ” Özellikle havaların sıcak olduğu bu dönemde vatandaşlarımız bize gerekli desteği verecektir.” dedi.

Anız yangınları konusunda daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, yüzde 65'i ormanlarla kaplı olan Bolu'nun bu zenginliğinin gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurguladı.

Vali Kılıç, kentte şu ana kadar battaniye yangınları dışında büyük bir orman yangını yaşanmadığını belirterek, SEDAŞ elektrik dağıtım şirketinden ekiplerin yangınları önlemek için önlem aldığını ve bölgedeki ağaçların kesilmesi için acil müdahalede bulunulduğunu kaydetti. riskli alanlar. alanları ve elektrik altyapılarını yenileyin.

Vatandaşları anız yakmamaları konusunda uyaran Kılıç, gözetleme istasyonlarının sayısının artırıldığı ormanların 24 saat gözetlendiğini sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking