Güncel Haberler

Birçok doktor ‘ayaklarının kesileceğini’ söylemişti: Verdiği karar hayatını kurtardı! “10 metre yürüyemiyordu, artık 10 kilometre yürüyor”

Daha önce Mardin, Diyarbakır, Batman, Gaziantep, Adana gibi yerlerde hastane hastane dolaşıp tedavi olmak isteyen ancak gittiği her yerde bacaklarının kesileceği iddia edilen Ferit Bayat'a (52), muayene için başvurdu. Operasyon. Kesilmek zorunda kalan bacakları, Volkan Burak Taban'ın uyguladığı farmakolojik tedavi sayesinde kurtarıldı. Bayat sağlığına kavuştu ve artık rahatça yürüyebiliyor.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

SİGARAYI BIRAKMANIN ÖNEMİ VURGULANIYOR

Taban, bu hastaya bakarak sigarayı bırakmanın ne kadar önemli olduğunu anlayabileceğinizi söyledi. Damar tıkanıklığının günümüzde hem dünyada hem de ülkemizde ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Dr. Taban, şöyle konuştu: “Damar tıkanıklığının nedenlerine baktığımızda risk faktörlerinden birinin de maalesef sigara ve sigara olduğu belirtiliyor. Ülkemizde tütün kullanımı yaygın. Sigara ve buna bağlı hastalıklar nedeniyle her yıl 100 binden fazla insanı kaybettiğimizi biliyoruz. Sigarayı bırakmak ne anlama geliyor? “Doktor-hasta ilişkisinde güvenin kazanıldığı durumlarda, doktorun reçete ettiği ilaçları ve tedavileri düzenli kullanan bir hasta olarak hastanın ne kadar fayda gördüğünü görmek bizi mutlu ediyor” dedi.

“10 METRE BİLE YÜRÜYEMEDİ, ŞİMDİ 10 KİLOMETRE YÜRÜYOR”

AW252084_02

Hastanın 8 metreye kadar yürüdükten sonra damar tıkanıklığı nedeniyle yürümede zorluk ve istirahatte bacak ağrısı yaşadığını belirten Dr., sigarayı bıraktıktan sonra uygulanan ilaç tedavisiyle 10 kilometreye kadar yürüyebildiğini belirtti. Taban şunları söyledi: “Ferit Bey ilk geldiğinde ayakta dahi duramayan, istirahat halinde şiddetli ağrı dediğimiz bir hastaydı ve yaklaşık 5,8 metre yürüyebiliyordu. 5-8 metre yürüdükten sonra damar tıkanıklığına bağlı nöbet dediğimiz bacak ağrısı gelişti. Yaptığımız muayenede her iki tarafta diz altındaki damarların sigara nedeniyle tıkandığını gördük. Kalp damar cerrahisi kliniğinde hastaları değerlendirirken onları ameliyata mı, anjiyoya mı yoksa başka bir tedaviye mi tabi tutmalıyız? Değerlendirme sırasında hastanın hem anjiyografiye hem de ameliyata uygun olmadığını tespit ettik. İlaç tedavisine karar verdik” dedi.

“HASTA İÇİN EN ÖNEMLİ ADIM SİGARAYI BIRAKMAKTI”

AW252084_01

“Bu durumda ilk adımın en önemli adım hastanın sigarayı bırakmasıydı” diyen Dr. Taban şunları söyledi: “Aynı zamanda hastayı kalp damar cerrahisi servisine götürdük ve orada damardan tedavilere başladık. Evde alınamayan özel ilaçlar var, burada tedaviye başladık. Sigarayı bıraktıktan ve verdiğimiz ilaçlardan sonra Ferit Bey doktor-hasta ilişkisinden kaynaklanan sorunlara daha yatkın hale geldi.” Daha sonra talimatlarımıza aynen uyduğu için yürüme mesafeleri her geçen gün artmaya başladı. Son kontrollerimize göre günde 8 ila 10 kilometre yürüyebiliyor. Böylece bacağın kesilmesi riski de ortadan kalkıyor. “Birincisi sigarayı bırakmak, ikincisi ise bakımlarımıza uyum sağlamak” dedi.

BİRÇOK DOKTOR “AYAKLARININ KESİLECEĞİNİ” SÖYLEDİ

doktor 3

Pek çok doktora görününce ayağının kesileceği cevabını aldığını iddia eden Ferit Bayat, şöyle konuştu: “Volkan Hoca'nın yanına gittim. Çok çalıştı, çok çalıştı. Ayağımda damar tıkanıklığı vardı. Parmaklarım patlamıştı. ve yaralar oluşmuştu. Volkan Hoca sayesinde 8.10 kilometre yürüyebiliyorum.

Önceki içerik Sonraki içerik
Verilen Zaman: İstanbul'da duş!  Sıcaklık...Verilen Zaman: İstanbul'da duş! Sıcaklık…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking casibom