Güncel Haberler

Avustralya’nın 2 Hint casusu 2020’de sınır dışı ettiği ileri sürüldü

Washington Post ve Avustralya medyasında geniş yer bulan haberlerde, eski Avustralya Başbakanı Scott Morrison döneminde 2 Hintli casusun Avustralya'nın ticaret, güvenlik ve savunma projelerine ilişkin gizli bilgileri hedef aldığı ve daha sonra “gizlice” sınır dışı edildikleri belirtiliyor. Washington Post ve Avustralya medyası. 2020 yılında ülke.

Avustralya Hazine Bakanı Jim Chalmers, Hintli casusların dört yıl önce sınır dışı edildiği iddiaları hakkında yorum yapmayacağını söyledi.

Hindistan'la ikili ilişkilerin son yıllarda oldukça iyi olduğunu belirten Chalmers, “Bu tür konulara girmek istemiyorum.” Dedi.

Başbakan Anthony Albanese ve Dışişleri Bakanı Penny Wong da düzenledikleri basın toplantısında, konuyla ilgili bir soru sorulduğunda istihbarat konuları hakkında yorum yapmak istemediklerini söylediler.

Bu arada Hindistan'ın Avustralya'nın en büyük ticaret ortaklarından biri olduğu biliniyor.

Öte yandan Avustralya Güvenlik ve İstihbarat Teşkilatı (ASIO) başkanı Mike Burgess, 2021 yılında yaptığı bir konuşmada ülkesini “casus yuvası” olarak tanımlamış ancak casusların hangi ülkeden geldiğine dair yorum yapmamıştı. .

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber Sunucu
meritking