Güncel Haberler

AB'den Facebook şifresine 102 milyon dolar para cezası

Oluşturulma tarihi: 27 Eylül 2024 15:59

ABD merkezli Meta, Facebook kullanıcılarının şifreleriyle ilgili bir güvenlik açığı nedeniyle AB tarafından 100 milyon dolardan fazla para cezasına çarptırıldı.

class = “medyanet-inline-adv”>

AB bünyesindeki İrlanda Veri Koruma Komisyonu, soruşturmanın ardından Facebook'un ana şirketi Meta'ya 91 milyon Euro (101,6 milyon dolar) para cezası verdiğini duyurdu.

AP'ye göre düzenleyici, Meta'nın bazı şifrelerin yanlışlıkla düz metin olarak ve dahili olarak saklandığını, yani şifrelenmediğini ve çalışanların bunları kullanabildiğini bildirmesinin ardından 2019 yılında soruşturmaya başladı.

Başkan Yardımcısı Graham Doyle, kötüye kullanım riskleri göz önüne alındığında kullanıcı şifrelerinin açık metin halinde saklanmaması gerektiğini söyledi.

Meta, bir güvenlik denetiminin, Facebook kullanıcılarının şifrelerinin bir alt kümesinin “geçici olarak okunabilir bir biçimde kaydedildiğini” tespit ettiğini söyledi.

“Bu hatayı düzeltmek için derhal harekete geçtik ve bu şifrelerin kötüye kullanıldığına veya uygunsuz bir şekilde erişildiğine dair hiçbir kanıt yok. Bu sorunu proaktif olarak baş düzenleyicimiz olan İrlanda Veri Koruma Komisyonu verilerine bildirdik ve onlarla yapıcı bir şekilde etkileşime geçtik. Bu soruşturma boyunca,” dedi şirket, kurduğumuz bir açıklamada. dedi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking