Güncel Haberler
Akşam beş çayının vazgeçilmez lezzeti: Islak kek tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Islak kek, pişirildikten sonra dökülen kakao sosu sayesinde ıslak kalan lezzetli bir tatlıdır. Hem hafif hem de tatmin edici olan bu pasta, rafine çay saatleri arayışıdır. Burada, ıslak pasta tarifi …
Islak kek tarifi
Malzemeler:
Pasta için:
- 3 Yumurta
- 1 bardak pudra şekeri
- 1 bardak süt
- 1 su bardağı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 Paket Vanilin
- 1 paket cam tozu
- 1.5 su bardağı un
Sos için:
- 1 bardak süt
- Yarım bardak petrol
- Yarım fincan pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 Paket Vanilin
Hazırlık:
- Yumurtaları ve şekeri folyo yapana kadar çırpın. Sonra süt ve yağ ekleyin.
- Kakao, vanilin, un ve maya ekleyin ve karıştırın.
- Karışımı yağlanmış dikdörtgen bir borca dökün ve önceden ısıtılmış bir fırında yaklaşık 30-35 dakika boyunca 170 ° C'de pişirin.
- Sos malzemelerini kaynamadan küçük bir tencerede karıştırın ve ısınmasına izin verin.
- Pastanın ilk sıcaklığı fırından çıktığında, çatal veya kürdan ile delikler.
- Sıcak sosu tüm pastanın üzerine dökün. Sosu dikkatli almak için pasta en az 1-2 saat buzdolabında dinlenmek için bırakın.



