Güncel Haberler

Gram ve çeyrek altın kaç TL? 30 Eylül Altın Fiyatı – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak dün değer kaybeden gram altının fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,1 oranında düşüşle günü 2.925 liradan kapattı.

Yeni güne düşüşle başlayan altının gram fiyatı, saat 10.15'te yüzde 0,3 kayıpla 2 bin 916 lira oldu. Aynı zamanda çeyrek altın 5 bin 30 liraya, Cumhuriyet altını ise 20 bin liraya satılıyor.

Ons altının fiyatı şu anda önceki kapanışa göre %0,3 düşüşle 2.652 dolardan işlem görüyor.

ABD'de açıklanan veriler sonrasında yumuşak iniş beklentisinin artmasına rağmen, Orta Doğu'da devam eden gerginlikler nedeniyle küresel piyasalarda karışık eğilimler yaşanıyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yılsonuna kadar para piyasası fiyatlarında 75 baz puan indirim yapacağı yönündeki beklenti güçlü kalırken, Kasım ayında 66 baz puan ile 25 baz puanlık faiz indirimi yapılması bekleniyor. %. şans.

ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

Eylül ayında ülke genelinde tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) aylık %2,97, yıllık ise %49,38 arttı.

Analistler, bugün ülke ve küresel hizmet sektöründeki haftalık para ve bankacılık istatistikleri ile yurt dışı PMI, euro bölgesi üretici fiyat endeksi, ABD'deki dayanıklı mal siparişleri ve fabrika siparişleri gibi bileşik veriler de dahil olmak üzere yoğun bir veri gündeminin takip edileceğini söyledi. Teknik açıdan altın takip edilecek. Ons başına 2 bin 630 dolar seviyesinin destek, 2 bin 680 dolar seviyesinin ise direnç konumunda olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking